Ik voel me voortdurend gehaast.

Bedenk je eens dat je jouw tempo zou terugschroeven. Dat je rustiger aan zou doen. Wat gebeurt er met je door deze gedachte? Krijg jij het er benauwd van? Heb je het gevoel dat jij het je niet kan veroorloven? Hoe zou het zijn om even niet te haasten?

Veel ballen in de lucht.

Je hebt veel ballen in de lucht. De kinderen, je werk, het huishouden, sporten, boodschappen…pfff. Om alles goed te doen houd je het tempo hoog. En maar door! En dat terwijl je heel graag eens NIETS zou doen. Of gewoon iets op je eigen tempo. Je voelt je hier ontevreden over.

Stel je vraag

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

HAAST BELEMMERT OM…

Misschien herken jij onderstaande uitspraken als gevolg van je haast?

Hoe dan?!

Toch zijn het je eigen eisen die ervoor zorgen dat jij je gehaast voelt. Dat betekent ook dat jij degene bent die hierin de oplossing heeft. Dat wist jij misschien allang. Jouw vraag is daarom: “Hoe doe ik dat?!”

Zo dus!

OLijf biedt hierin een oplossing voor jou. Met behulp van TA geef ik je inzicht in jouw patronen en help ik je om zonder oordelen naar jezelf te kijken. Daardoor krijg je de mogelijkheid om herbesluiten te nemen. Dat is heel spannend. Zo spannend dat het vaak makkelijker is om het bij het oude te laten. Ook al ben je daar niet tevreden mee. Ik help je om door te pakken. Niet door je streng toe te spreken maar door jou je zelfvertrouwen terug te geven en mild naar jezelf te zijn. Wat een feest!

Doe je mee met OffLijn?

Gilda over OLijf:

"Zij leerde mij genieten van eten in plaats van me slecht en schuldig voelen."

“Ik die alle diëten van de hele wereld al eens gevolgd had en er nooit slank van geworden was, ging nu beginnen met project OLijf. Ik begon er onzeker en bij voorbaat verontschuldigend aan. Daar maakte Janneke direct korte metten mee. Ze zei: “Je doet het voor jezelf hoor, niet voor mij.”
Ook kreeg ik van haar geen regels over wat ik niet mocht en wel moest. Zij leerde mij opnieuw keuzes maken, gezond eten, genieten van eten in plaats van me slecht en schuldig voelen.
 
Ze gaf mij veel inzicht in Transactionele Analyse. Vanuit welke rol maakte ik mijn keuzes, vanuit welke rol reageerde ik op mezelf en anderen. Hoe kon ik dit anders doen. Wat wilde ik zelf? Waar kwam mijn weerstand vandaan? Na iedere bijeenkomst had ik weer nieuwe inzichten verworven. Langzaam kon ik ook mijn gedrag aanpassen en andere keuzes maken omdat ik dat zo wilde, niet omdat het van iemand anders moest.
 
Haar uitleg was altijd heel helder en verhelderend, liefdevol en met veel respect. Ze draaide echter niet om de zaken heen, benoemde wat ze zag en liet mij daar over nadenken.
Mijn houding t.o.v. eten is echt veranderd. Ik maak veel bewustere keuzes en eet weer lekker en met plezier.
Janneke, heel veel dank en ik hoop dat je nog heel veel mensen op deze positieve manier kunt begeleiden.”