Hoe TA mijn leven heeft veranderd.

Home / Leefstijl / Hoe TA mijn leven heeft veranderd.

Hoe TA mijn leven heeft veranderd.

Ik werk met mensen die worstelen met hun leefstijl. Ze verwachten van mij dat ik ga vertellen hoe het moet. Dat doe ik niet. Ik help ze om dichter bij zichzelf te komen. Ik help ze om weer zelf keuzes te gaan maken. Dat is spannend en krachtig tegelijk. Transactionele Analyse (TA) helpt mij en mijn cliënten hierbij.

 

Wat niet in de bijsluiter stond.

Op mijn negentiende werd ik, dankzij een diëtiste, prachtig slank. Bijwerkingen waren als volgt:

  • In de spiegel zag ik alleen maar vet
  • De weegschaal bepaalde mijn stemming en dagindeling
  • Eten deed ik vaak stiekem en met een schuldgevoel
  • Ik was onzeker
  • Ik dacht dat ik nooit meer kon snoepen
  • Er lag geen eten op mijn bord maar getallen
  • Sporten was een obsessie voor me

En zo kan ik nog wel even door gaan. Het ging niet goed met mij. Niemand wist dit, aangezien ik van de buitenkant juist zo “gezond” eruit zag.

 

Mijn ontdekking van Transactionele Analyse

Gelukkig heb ik weer een weg terug gevonden. Ik zit lekker in mijn vel, ben tevreden, geniet van eten én bewegen. Hoe ik die weg terug heb gevonden, weet ik niet precies. En hoe ik andere mensen wilde helpen om ook deze weg af te leggen wist ik ook nog niet toen ik met OLijf begon. Totdat ik TA, Transactionele Analyse, tegenkwam. TA geeft inzicht in patronen waar je in zit. Sommige van deze patronen zijn verstikkend en helpen je niet verder. Het zijn je eigen hersenspinsels. Door hier inzicht in te krijgen, kun je ook zien wat je alternatieven zijn. Dat is zo bevrijdend!

 

Waar gaat TA over?

“wat doet iemand als ik, met iemand als jij, in een wereld als deze”.

Jouw kijk naar jezelf, de ander en de wereld is aangeleerd. Het bepaalt hoe jij handelt, of juist niet handelt. Door te ontdekken waar jij onbewust jezelf in de wielen rijdt, kun je ervoor kiezen om het anders te doen dan je altijd hebt gedaan.

 

TA maakt mij gelukkiger.

Voor mij betekent het ontdekken van TA en het werken daarmee dat er een totaal andere wereld voor mij is open gegaan. Ik oordeel minder, ben milder en heb meer zelfvertrouwen. Dat maakt ik dat ik lastige situaties beter aankan en tegelijkertijd dat ik minder lastige situaties tegenkom. Bovendien ben ik gelukkiger. Niet per se omdat dingen veranderd zijn of dat ik meer kan genieten maar omdat ik mijn emoties vaker aanboor. Want, ook verdrietig zijn geeft gek genoeg levensvreugde.

 

TA helpt mij stevig te staan.

Door steeds weer nieuwe patronen te ontdekken en hier andere keuzes in te maken voel ik me meer en meer mezelf worden. Autonoom. Ik heb anderen niet meer nodig om mij tevreden te voelen met mijn lijf als ik zelf besluit tevreden te zijn. Als ik een keuze maak die goed voelt en die ik goed heb overwogen dan mag een ander daar kritiek op hebben. In de opvoeding van mijn kinderen doe ik dagelijks dingen die misschien niet zo handig zijn. Door hier naar mezelf niet zo streng over te zijn, wordt het makkelijker om erop terug te komen of er samen om te lachen.

 

Wat een rijkdom!

Mijn leven is rijker geworden en ik ben een veel betere professional nu ik TA heb ontdekt en hier steeds meer ervaring mee opdoe. Het leuke is dat ik bovendien nooit klaar ben met ontdekkingen doen. Ik ben nieuwsgierig naar wat het mij nog meer gaat breng

Ook kennismaken met TA?:

Transactionele Analyse heeft ook een krachtige invloed op leefstijl. Het helpt je te gaan van MOETEN naar WILLEN en KUNNEN.

Dat heb ik zelf ervaren en ik merk het bij mijn klanten. Het gebeurt iedere keer weer. Ineens gaan mensen zelf keuzes maken! Ze hebben mij dat niet meer nodig. Dat is geweldig!

In mijn eBook help ik je alvast een heel eind op weg. Ik stimuleer je om het Kind in jou weer AAN te zetten. Je leest praktijkvoorbeelden en kunt aan de slag met de oefeningen die ik je bied.

Delen is echt cool!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Related Posts